El diputat es congratula de l’acord arribat amb Pedro Sánchez

El Govern Central ha acceptat la proposta de Compromís d’incloure la reforma del sistema de finançament autonòmic dins del Pacte de Reconstrucció post-Covid, una “bona notícia per a tota la ciutadania valenciana” segons ha manifestat el portaveu d’ aquesta formació al Congrés, Joan Baldoví, qui ha recordat que es tracta d’una reivindicació històrica de tota la societat valenciana.

“Per a la reconstrucció fan falta recursos econòmics, i cal recordar que el 70% dels serveis públics són finançats per les autonomies. Per això, celebrem que aquest any puguem comptar, per fi, amb una nova proposta de sistema de finançament que siga més justa i equitativa i permeta a les comunitats autònomes comptar amb més recursos per a lluitar contra la pandèmia”.

Baldoví ha destacat el paper de Compromís en la defensa de l’agenda valenciana i ha traslladat que des de la coalició es votarà favorablement als documents del Pacte de Reconstrucció sobre Sanitat, Unió Europea i Reactivació Econòmica, i mantindrà de moment l’abstenció al document de Polítiques Socials presentat pel govern de Sánchez, a l’espera de poder negociar una esmena de vital importància per als serveis socials valencians, com és que el govern central assumisca el 50% del finançament de la dependència, tal com marca la Llei, i no el 12% com a hores d’ara està aportant. “Tots els recursos de forma injusta l’Estat no trasllada a València, són recursos que el Consell deixa d’aportar a altres necessitats socials”.

A més, el diputat de Compromís al Congrés, ha avançat que la coalició ha presentat de forma conjunta amb altres forces polítiques, una esmena “de sentit comú” perquè els ajuntaments que tinguen superàvit puguen destinar eixos recursos a lluitar contra la Covid-19, “una proposta que han defensat de forma clamorosa alcaldes i alcaldesses de tots els colors polítics”.