La Junta de Govern Local també ha acordat l’adjudicació de les obres de la Farinera, edifici històric que albergarà iniciatives per a impulsar l’ocupació i la innovació

L’empresa AUMSA (Actuacions Urbanes Municipals) concertarà amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI) un préstec de 27.000.000 euros per a finançar la construcció de 327 vivendes de lloguer accessible, tal com ha acordat hui la Junta de Govern Local. En esta reunió, en la qual s’ha aprovat la carta de conformitat per a la concertació d’este préstec, també s’ha acordat l’adjudicació del contracte del projecte i execució de les obres de l’antiga Farinera, per un import de 3,5 milions d’euros que permetran la recuperació d’est edifici històric per a albergar iniciatives que impulsen l’ocupació, l’emprenedoria i la innovació.

El govern local també ha decidit hui, entre altres assumptes, modificar la convocatòria del xec escolar per al curs 2019-2020 amb la finalitat que les famílies beneficiàries puguen gaudir d’esta ajuda fins al 31 de juliol.

La vicealcaldessa i regidora delegada de Desenvolupament Urbanístic, Sandra Gómez, ha explicat hui ests tres acords de la Junta de Govern Local, “en la qual s’ha donat un impuls important a dos projectes sobre els quals l’executiu treballa des de fa temps i que hui arranquen definitivament”. Concretament, pel que respecta al finançament parcial dels citats vivendes del pla d’AUMSA (un total 327 habitatges amb una inversió total estimada de 54,54 milions d’euros), la vicealcaldessa ha assegurat que “compleix una de les premisses més importants del govern local que és garantir el dret a una vivenda accessible”.

Sandra Gómez ha detallat que el projecte global es finançarà mitjançant tres vies. A més del préstec del BEI, AUMSA comptarà amb aproximadament 10,1 milions d’euros de subvencions directes a la promoció del Pla d’Habitatge Estatal 2018-2021, i amb 17,4 milions d’euros de fons propis de l’entitat, que inclouen el valor del sòl (8,39 milions), cedit gratuïtament per l’ajuntament.

Pel que respecta a l’adjudicació del contracte d’execució del “Projecte bàsic i d’execució de les obres d’equipament, instal·lacions i habilitació de l’antiga Farinera per a usos d’ocupació, emprenedoria i innovació”, l’edil ha explicat que estos treballs es duran a terme en un termini de 16 setmanes.

Les obres, que executarà la mercantil Rover Infraestructures, S.A, per un import total de 3.556.073,81 euros, començaran quan es formalitze el contracte i s’aprove el pla de seguretat i salut. L’actuació, tal com ha ressaltat Sandra Gómez, “permet la recuperació del nostre patrimoni històric i la consolidació de l’entorn de la Marina com un espai de referència dins de la innovació i les polítiques econòmiques de futur”.

En este sentit ha recordat que “una de les prioritats del govern local ha sigut la conservació del patrimoni històric de la ciutat i en concret, d’espais com l’antiga Farinera, que data de 1923 i compta amb una estructura complexa de salvaguardar”.